‘Alakasız’ İnsanlığın Utancını Yüzlere Tokat Gibi Çarpan ‘Alakadar’ Bir Köpek: Güleç

Bir video izledim Yüksel Caddesi’nden. Nuriye ve Semih’in gözaltına alınmasını protesto eden 6-7 kişilik bir grubun karşısında onlarca güvenlik görevlisi dizilmiş, “Meydanı boşaltın” diye bağırıyor megafonla. Kimsenin yerini terk ettiği yok. Aslında protestocular az ama meydan kalabalık. Gelip geçenler, meraktan bakanlar, foto çekenler falan.

Derken, polis sinirlenmeye başlıyor yavaş yavaş! Buraya kadar her şey doğal(!) sürecinde. Ama bundan sonrası, işte bizi bize anlatan kısmı…

Polis, son kez bir daha sesleniyor, yapacağı müdahalenin şiddet dozuyla. “Alakasız insanlar çekilsin, alakasız insanlar çekilsin”… İşte donup kaldım bir sözcüğü duyunca.

‘Alakasız’ neye alakasız?. Açlıkla kendini ölüme yatıran insanlara alakasız? Neye alakasız? Bağışıklık sistemi çökmüş insanların gözaltına alınmasına alakasız. Neye alakasız? Haksızlığa, baskıya, adaletsizliğe alakasız. Neye alakasız? 195 gündür yasal olan ve bir gecede yasadışı olduğuna hükmedilen keyfiyete alakasız. Neye alakasız? Sokaklarından zorla kovulmasına alakasız.

Ve bu yüzlerce ‘alakasız’ insanların kaçışmaları arasında 6-7 kişi, itilip, kakılıp, küfürler eşliğinde yerlerde süründürülerek ‘devletin gücü!’ bir kez daha gösterilirken tüm dünyaya, o da ne? Bir canlı düşen her insanın yanına koşuyor… Bir ona, bir ötekine… Bağırarak yardım istiyor adeta… Telaşını ve çırpınmasını anlamamak mümkün değil. Kahramanlık taslamadan, doğal güdüleri ile doğa arkadaşlarının yardımına koşuyor.

İşte meydanı terk etmeyen tek canlı ne acınası ki, sadece bir köpek…

Alakasız insanlığın utancını yüzlere tokat gibi çarpan ‘Alakadar’ bir köpek…!

Ankara’da Direnişin Simgelerinden, sokaktaki Ankaralıların taktığı adıyla “Güleç”in Bir Dostundan Alıntıdır*

* Elimize isimsiz ulaşan bu yazının yazarı eğer ister ve bize ulaşırsa, dostumuz Güleç’in dostunu yazının imza bölümünde seve seve adlandırabiliriz.

‘Alakasız’ İnsanlığın Utancını Yüzlere Tokat Gibi Çarpan ‘Alakadar’ Bir Köpek: Güleç” üzerine 2 yorum

yorum yaz