Polis Saldırısına Uğrayan Ankaralı Kadınlardan Mesaj: “Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz”

#8MartDünyaEmekçiKadınlarGünü öncesinde Kızılay’da duyuru yapmak isteyen çok sayıda kadın örgütüne Ankara Emniyeti’ne bağlı polisler tarafından saldırı düzenlendi.

Halkevleri, Ankara Kadın Platformu, Aka-Der, 100. Yıl İnisiyatifi ve daha pek çok kadın örgütünün Ankara Yüksel Caddesi’nde ve Kızılay’da gerçekleştirmek istediği duyuru ve etkinliklere Ankara Emniyeti tarafından önce keyfi olarak yasak getirildi. Ardından kendilerini protesto eden ve keyfi yasaklar ile tehditleri kabul etmeyen kadınlara polis tarafından saldırı düzenlendi. Polis saldırısında 7 kadın gözaltına alınırken, şiddetli polis saldırısı sonrasında gözaltında fenalaşan Tunahan Turhan hastaneye kaldırıldı.

“Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz”

Polis saldırısı sonrasında duyuru ve basın açıklaması yapmaları zor kullanılarak engellenen kadın örgütlerinden 100. Yıl İnisiyatifi Kadınları bir açıklama yayınladı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Olağanüstü Zamanlar, Olağanüstü Kadınlar

8 mart dünya kadınlar günü, 4 mart pazar öğle vakti Ankara’da kutlanacaktı. Biz mahalleli kadınlar olarak bütün baskıların, susturulmaların, istismarların, taciz, tecavüz ve cinayetlerin öfkesini cebimize koyduk, Kızılay otobüsüne bindik.
Biz daha alanda birbirimizi bulamadan zulmün kalkanını eline almis, kapkara giyinmiş kolluk güçleri, “Burada toplanamazsınız! Size eylem yaptırmayız! Sırf bu gün değil, size bu hafta yasak!” diyerek hem etrafımızı sardılar hem de artık ellerine oyuncak ettikleri gaz tüfekleri ile ortalığı boğdular. İte kaka elimizden, aramızdan kadınları çekip o karanlık otobüslerine tıktılar.
Ama unutturamadılar.
Aksine, bir kez daha hatırladık kadının isyanından nasıl korktuklarını, kadın cinayeti haberlerini nasıl sansürlemeye çalıştıklarını, çocuk istismarlarının üzerini örtmek için nasıl çabaladıklarını, LGBTİlerin taleplerini unutturmaya çalıştıklarını… Bizi belki dağıttılar ama biz hala yan yanayız ve aynı inatla tekrar ediyoruz:

Susmuyoruz!
Korkmuyoruz!
İtaat etmiyoruz!

100. Yıl İnisiyatifi Kadınları

W – İnadına Haber / 4 Mart 2018 Pazar

Polis Saldırısına Uğrayan Ankaralı Kadınlardan Mesaj: “Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz”” üzerine bir yorum

yorum yaz