Ranta Dönüştürülmek İçin Sırasını Bekleyen Saraçoğlu Mahallesi

Çok uzun zamandır sermayenin ağzını sulandıran Kızılay Saraçoğlu Mahallesi, bir yıldır kanunsuz tahliye kararları ile mücadele ediyor.  Bugün de mahallede bu kanunsuz tahliye kararlarından biri uygulanmaya çalışıldı.

Saraçoğlu-BozyurtTebligat yok,  darp var!

Sabah saatlerinde, Aykut ve Zeynep Bozyurt’un Saraçoğlu Mahallesinde yaşadığı ev, Kaymakamlık kararı ile boşaltılmak istendi. Talep ettikleri halde evlerinin boşaltılması ile ilgili herhangi bir tebligat kararı gösterilmeyen Bozyurt çifti, karara direnince polis tarafından yerlerde sürüklenerek evden zorla çıkartılmaya çalışıldı. Kalp ve tansiyon hastalıkları nedeniyle %40 engelli raporu olan Zeynep Bozyurt’un yerlerde sürüklenirken fenalaşması üzerine ambulans çağrıldı.

Evinizi talan edebiliz ama siz fotoğrafını çekemezsiniz!

Vatandaşları ve basın mensuplarını eve yaklaştırmayan polis, evin tahliye edilmesi kararında ısrar etti.  Ayrıca Emniyet yetkilileri, tebligat kararını görmek isteyen basın mensuplarına hiçbir belge göstermek zorunda olmadıklarını ifade ettiler. Avukatlar ise polisi kanunsuz bir işlem yaptıkları konusunda uyardıktan sonra, mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı beklendiğini  ve bu karar gelene kadar tahliyenin durdurulmasını istediler.  Bu sırada avukatları ile birlikte evlerine girmek isteyen Bozyurt  ailesi mensupları, polis aramasından ve fotoğraf çekmelerini önlemek amacıyla, telefonlarına el konulmasından ardından  içeri alındılar.

Tebligat göstermeyen  polis, yürütmeyi durdurma kararını görmeden tahliyeyi durdurmadı.

Evin tahliyesi sürerken, mahkemede yürütmeyi durdurma kararı verilmesi üzerine, tahliye işleminin sonlandırılması istendi.  Tebligat kararını göstermek zorunda olmadıklarını belirten Emniyet yetkilileri, yürütmeyi durdurma kararı gelmeden tahliye işlemine son vermediler. Mahkeme kararının avukatlar tarafından ulaştırılması ile birlikte tahliye işlemi sona erdi.  Şimdi Saraçoğlu Mahallesinde her ev, aynı kanunsuz işlemlerle karşılaşacağı günü bekliyor.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Clara Z. Zetkin | İnadına Haber[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

yorum yaz