Panik ve Histeriye Yer Yok Ancak #İŞİŞTENGEÇMEDEN Yapılması Gerekenler Var!

Tüm dünya Koronavirüs’ün etkisi altına girerken, bu salgına karşı birçok ülkede, karantina merkezleri kurulmasından seyahat kısıtlaması uygulamalarına, zorunlu sağlık kontrollerinden sokağa çıkma yasaklarına ve hatta sınır kapılarının kapatılmasına varacak kadar çeşitli önlemler alınıyor.

Özellikle Avrupa ülkeri ve ABD’de sağlık sorunları bulunan veya şüpheli belirtiler gösteren yurttaşlar derhal özel bakım altına alınırken, marketlerde fırsatçılara göz bile açtırılmıyor. Yoğunlukla talebin fazla olduğu hijyen ve gıda ürünlerinde devlet müdahalesiyle arzın sürekliliği sağlanırken, gerek fiyatların kriz öncesi seviyelerinde tutulması ve gerekse alışveriş merkezlerinde paniğin engellenmesine yönelik etkili önlemler alınıyor.
Bu tedbirlere ek olarak, bilhassa çalışan kesimlere yönelik esnek çalışma koşullarının sunulması ile de günlük hayatın mümkün olduğunca olağan halinde tutulması için çaba gösteriliyor.

Ancak durum ülkemizde hiç de bu şekilde ilerlemiyor. Gün geçtikçe fırsatçılar denetimsizlikten yararlanmaya devam ediyor. Hükümet ise gerçek yapıcı tedbirler almak yerine, getirdiği çok sayıda yasaklar ile sadece durumun vehametinin gözlerden uzak tutulmasını ve konuşulmamasını sağlamaya çalışıyor.

Hükümetin tüm bu çabalarına rağmen halkın talepleri ise gün geçtikçe netleşmeye başlıyor.

Bu taleplerden öne çıkan bazı başlıklar ise şu şekilde:

1- Ücretsiz Sağlık Hizmeti
Salgın süresince tüm özel ve devlet hastaneleri sadece virüs testlerini değil, tüm sağlık hizmetlerini ücretsiz sağlasın.

2- Çalışanlara Ücretli İzin
En az 14 gün olmak üzere, çalışanların yıllık izinlerine ek olarak salgın süresince ücretli izin hakkı verilsin.

3- Fırsatçıya, Hurafeye Geçit Yok!
Salgın süresince bilim dışı hurafeleri yayanlar, yüksek fiyatlarla temel ihtiyaç ve hijyen malzemeleri stoklayan ve satan şirketler hakkında yasal işlem başlatılsın.

4- Salgında Elektrik, Su Kesilmez!
Doğalgaz, elektrik ve su faturalarını ödeyemeyenlerin hizmetini kesme uygulaması son bulsun, borçları olanların borcu ileri bir tarihe ertelensin.

5- Ücretsiz Temizlik ve Hijyen Ürünleri
İhtiyaç sahiplerine temizlik ve hijyen ürünlerinin yanısıra, temel sağlık ve gıda ürünleri ücretsiz olarak sağlansın.

6- Göçmenlere Sağlık Hizmeti
Sınır kapılarında ve ülke sınırları içerisinde bulunan tüm göçmenlere ücretsiz sağlık hizmeti ve temel gıda yardımı yapılsın.

7- Tutuklu Yargılanan Siyasi Tutsaklara Derhal Tahliye!
Tutuklu olarak yargılaması devam eden ve siyasi suçlardan haksız yere cezaevinde tutulan tüm tutsaklar derhal tahliye edilsin. Cezaevlerinde bulunan tüm tutsakların koşulları iyileştirilsin.

– APU / İnadına Haber / 16 Mart 2020 –

yorum yaz